Bildtolkning  Sagor  Drömmar  & Symboler

B88EF14A-8905-4DAD-A8D4-6E3F15C8EDDD_1_2

                                                     Bildtolkningsterapi

Att en bild säger mer än tusen ord, har du säkert hört. Bildtolkning är en unik, lekfull och effektfull terapiform.
Genom dina bilder får du en klarare syn på dig själv, situationer och gamla mönster. Dina bilder hjälper dig att utvecklas och fördjupa din relation med dig själv.
Bilder har ett eget språk av färger och symboler som berättar om vad som rör sig i ditt undermedvetna. Genom att använda bildtolkning som ett terapeutiskt verktyg kan man komma att se tydligare på orsakers ursprung. Du beger dig ut på en resa genom att våga söka efter din längtan och dina drömmar. Genom dina bilder vecklas din historia upp, om dig och ditt liv, var du har fastnat och hur att ta dig vidare.
Ditt undermedvetna ljuger inte, utan kommer med meddelanden och budskap från din visdomskälla, precis som nattens drömmar gör.

Tillsammans tolkar vi dina bilder och öppnar upp dörren till en ny värld där symbolernas språk guidar och skapar en möjlighet att möta dig själv, ge dig själv support, växa och läka på djupet.

Den här metoden upplevs av många som spännande, som att få reda på hemligheter om sig själv som man redan visste om fast man glömt bort att man visste och plötsligt är allt så klart genom bildens tydliga språk. Den kreativa processen upplevs som väldigt inspirerande och kan öppna upp ett nytt skapande flöde.

Metoden passar alla oavsett ålder.
Unna dig en rolig, läkande och fascinerande resa, helt utan prestation.

Du behöver signa upp på minst 5 ggr och vi ses då 1 gång i veckan eller var 14 dag. Innan vår första träff ber jag dig att måla/rita en bildsvit bestående av 7 bilder som du ta med till vårt möte. Första gången tar det ca 2 timmar och efter det ca 90 min.

Efter vår första träff bestämmer vi tillsammans vad och vilka bilder som känns relevanta, läkande och stärkande för dig att skapa.
Du skapar bilderna i valfritt material, du behöver papper, kritor/vatten- färg/ färgblyerts/ tuschpennor.


Kostnad första gången 1590:-/120 tim
därefter 950:-/75 min.


Upplevelser från klienter

”Terapin med bilder var något jag testade på med en portion skeptisk inställning. Hade aldrig hört talas om denna terapiform och hade ett motstånd över att jag glömt ”hur” man ritar. Men med Annikas varsamma,
inlyssnande och tillitsfulla sätt, tackade jag ja tack för att pröva. Ångrar mig inte en sekund. Tvärtom, Annikas vägledning var rak, tydlig, insiktsfull och utvecklande för mig. Hur hon i ord översatte mina bilder i förhållande till mitt undermedvetna, var helt magiskt. Hela tiden med frågor till mig, för att stämma av mina tankar och känslor kring bilderna. Annika har dessutom en extremt stor talang att kunna förmedla sin kunskap i form av målande ord, djup värme och en härlig humor, som fick mig till att hjärtligt skratta ofta!
Jag har kommit till nya spännande och även jobbiga insikter. Har redan tagit steg i mitt liv, som jag nog aldrig skulle ha gjort utan Annikas vägledning. Jag känner en stor glädje och tacksamhet över att jag valde att testa på detta." // Helena


”Bildtolkning har varit en spännande upplevelse där Annikas generösa och nyfikna förhållningsätt har väckt till liv mitt bildspråk och ökat förståelsen för mig själv och mina val i livet. Jag har fått en gåva i ritandet i samarbetet med Annika. En gåva som jag i tacksamhet kommer att underhålla mig med i resten av mitt liv”
// Renata


"Det var med lite skräckblandad förtjusning som jag tackade ja till att gå i bildterapi. Mest för den resan som det innebär att möta sig själv. Men redan efter vårt första möte så var alla dessa tankespöken bortblåsta. Med Annikas närvaro, skarpa blick och framförallt känsla blev det en fantastisk resa på många sätt. Jag har omfamnat mitt inre barn, mött känslor och undertryckta rädslor samt synliggjort vad jag längtar efter och saknar i mitt liv.

Jag har inte kunnat haft en bättre guide på denna resa då Annika verkligen har satt "huvudet på spiken" hela tiden och dessutom har hon en otrolig förmåga att formulera sig så att allt blir tydligt och klart.
Att en bild säger mer en tusen ord har verkligen fått en ny mening för mig och fortsättningsvis kommer skapandet av bilder finnas med mig i livet. Det ger mig frid och föder kreativitet.
Stort tack // Kerstin


”Det handlar inte om att man ska kunna måla fint, som många, inklusive jag själv trodde. Många av oss har inte målat sedan vi var barn och får därför prestationsångest. Men det handlar inte om att skapa någonting fint och perfekt, det handlar om att få syn på sig själv på nya sätt, det har jag fått genom Annikas proffsiga och trygga sätt. Är så glad att jag vågade följa min längtan att vara kreativ och strunta i rädslan av att värderas”

// Karin


” Annika tog mig med på en resa som plockade fram kraften i mig själv. Mitt anpassade jag transformerades till en vild o vacker längtan efter att vara mig själv.”

// Inger ️

                                         Sagor Drömmar och Symboler
Välkommen in i sagornas, drömmarnas och symbolernas värld!
När man bjuder in sig själv och tackar ja till att kliva in i dessa världar öppnar man upp kontakten med Mytos och sitt inre barn, sitt undermedvetna och det högre jagets skattkista.
Genom att glutta på  kistlocket kan svaren komma  till oss, vi hör dem i sagornas berättelser, vi får syn på dem i bilderna  som vi skapar, vi förstår vad vi vill säga oss själva när vi delar våra drömmar med varandra i vaket tillstånd.
Det är ju helt fantastiskt att vi faktiskt har alla svaren till de frågor vi ställer oss inom oss!  
Är du nyfiken och redo att gå in i din egen visdoms källa och ta emot de budskap du har att ge till dig själv från dig själv? 


Vad är det som händer på natten när ljusets släckts, du blundar och vänder vakenheten inåt och du överlämnar dig till sömnen och drömmarnas värld?
Vi ger oss alla ut på spännande resor där kroppen ligger kvar så fint i sängen medans vi besöker olika platser, involverar oss i relationer osv. Drömmarna hjälper oss att finna svar, lösa upp spänningar och stress, och bla bli medvetna om våra blockeringar och rädslor.

En dröm är som ett personligt brev du skrivit till dig själv till dig själv och det är upp till dig om du tänker öppna brevet eller slänga det. Drömmar innehåller klarheter och visdomar från vår egen inre andliga coach-terapeut-guide - Drömmästaren/mästarinnan.
Om vi lär oss att förstå budskapen i drömmarna har vi oändliga möjligheter till självkännedom på alla plan där både växande och healing uppstår. Vi läker vår historia, skapar vårt nu och vår framtid .

Vi kommer att arbeta med våra drömmar genom olika metoder/tekniker som leder till djup insikt, helande och uppvaknande.
Djup transformation är möjligt på alla plan.
Du behöver ej ha någon erfarenhet av att måla eller skriva, här handlar det om att låta känslan styra och lämna kritikern, presteraren och jämförandets hämmningar dithän.


En symbolpedagog använder symboliska uttryckssätt för att få människor att växa och utvecklas. Drömmar, bilder och berättelser lyfter fram sidor av oss själva som vi normalt inte har tillgång till. När det fungerar som bäst ger det överblick, mening och en riktning i tillvaro.

 

Jag tar emot både privat och grupper.

Kostnad; 850:-/60. min  1350:-/ 90 min